Vegetarisk lasagne.

Här kommer ett recept på min bästa lasagne. Jag skrev om det på min gamla blogg men då var ni inte ens en tiondel så många som ni är nu. Så jag tänkte att det tåls att upprepas!

De första dagarna i juni

 

Det man behöver är:

 

2 förpackningar krossade tomater á 500g

1 burk keso på 400 gram

1 (eller 2) påsar bladspenat

1 msk tomat pure

Lasagneplattor

Riven ost att gratinera med.

1 gullök

3 klyftor vitlök

 

 

Börja med att hacka löken och vitlöken. Fräs den sedan i en stekpanna och tillsätt sedan de krossade tomaterna och 1 msk tomat pure. Blanda om och krydda tomatsåsen. Jag brukar krydda med ca 1 msk chilipulver och 1 msk  torkad basilika och salt och peppar. Rör om igen. Låt det stå och putta i ca 10 minuter, men om du har bråttom, strunta i det. Nästa steg är att blanda i all keso. När det är gjort är det dags att röra ned bladspenaten. När allt hal blandats om är det dags att lägga i röran och lasagnplattor i en form vartannat. 

 

De första dagarna i juni

 

Efter att Lasagnen har varit i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader ser det ut såhär!


De första dagarna i juni

 

För extra lyx kan man göra vitlöksbröd och sallad till, så himla gott!

Posted on: 4 Comments

4 Responses

 1. Annika says:

  Hej Eme bra jobbat

 2. malin says:

  det ska provas! fick du förresten nåt recept på linspajen du skrev om en gång? :) jättejättefin sida du har nu! kostade det nåt att göra en helt egen sida?

  *** Service disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number fcb9b4c90c33f789579de6af08c87575. Automoderator cleantalk.org. ***

  • Un vélo says:

   Receptet på linspajen kan du hitta under kategorin recept här på bloggen! Tack så himla mycket!! Att ha ett eget domännamn kostar pengar, typ bara 79kr i startavgift tror jag. Men sen så har jag en helt egen databas också som hela den här bloggen och allt dess innehåll ligger på, och det kostar lite pengar, typ 79kr i månaden. Det går att göra en helt egen sida på wordpress.com gratis. Men jag ville ha det så här för att det är mer fritt. Kram!

Leave a Reply