Världens bästa kakor.

Igår bakade jag mina absoluta favoritkakor, och just igår blev de extra goda. Kanske för att jag faktiskt gjorde exakt så som det stod i receptet den här gången (brukar höfta lite och bara köra på, funkar med matlagning men ej med bakning hehe).

 

Hur som helst, det här är ingredienserna som behövs:

 

3 dl mjöl

1 tsk salt

1 tsk bikarbonat

190 gram smör

4 1/2 dl farinsocker

3/4 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

6 1/2 del havregryn

350g grovhackad mörk choklad

Världens bästa kakor

 

Hur gör man då?

 

Jo, blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Efter det så blandar man farinsocker,
strösocker, vaniljsocker och smör i en annan (stor) skål tills det blir krämigt.
Sedan vispar man äggen lätt och häller därefter i äggen och havregrynen i
den stora skålen med den krämiga sockerblandningen. Efter det är det bara att
tillsätta mjölblandningen och blanda allting väl och sen är det bara att tjoffa i
all choklad. Jag brukar ha lite olika choklad, dvs lite olika grad på hur mörk
chokladen är, en lite ljusare och en lite mörkare i samma deg. Sedan är det
bara att klicka ut allt på en plåt. De blir gigantiska så gör klickarna ganska små.
Ugnen ska vara på 180-150 grader och de ska gräddas i 8-12 minuter. Håll koll
på dem hela tiden så äre lugnt. 

 

Världens bästa kakorVärldens bästa kakorVärldens bästa kakor

Ni anar inte hur gott det blev!! Godast är det att äta dem när de är varma (eller att värma dem lite i micron så att chokladen smälter) tillsammans med ett glas mjölk, alltså det är fantastiskt gott. BAKA DEM NU!!

 

Posted on: 1 Comment

One Response

  1. samovaren says:

    takk for oppskrift! skal laga. ser så himla gode ut!

Leave a Reply