Turist i min egen stad

I torsdags kom min kompis Rikke till Sverige för att hälsa på. Vi gick i samma klass på hyper. När vi gick längs gatorna i Stockholm konstaterade vi att det var prick 3 år sedan vi var på admissions day. Det är en dag av intervjuer och prover och jox, det är en del av antagningsprocessen till hyper.

Rikke har ju sett allt i Stockholm som finns att se, pga hon har ju bott här i ett år. Så jag tog henne till butikerna som ligger runt mitt jobb, brandstationen och vos till exempel. Mest umgicks vi med varandra och pratade om allt som har hänt sedan vi sågs senast. Vilket var för prick ett år sedan i Amsterdam.

I fredags var det sol i några minuter så vi slängde av oss jackorna och njöt av att känna solens värme på huden i några sekunder. Vi hann inte sitta kvar länge för vi blev attackerade av en duva och när den äntligen var borta hade himlen skiftat färg från blå till mörkgrå.

Det blev lördag och vi brunchade på greasy spoon. Det går inte vad gott jag tycker att det är. Inhalerar denna måltid så fort, jag kan liksom inte kontrollera mig för att det är så gott. Sedan besökte vi en butik på folkkungagatan som jag glömt namnet på (märks att jag ej bloggat på länge). Men fin var den!


När vi vaknade på söndagen insåg jag att jag glömt köpa frukost dagen innan. Vi bestämde oss för att gå till Urban Deli i sickla. När vi kom dit var det stängt. Misär. Så vi trillade runt där i området, helt utsvultna, tills vi hittade ett ställe som typ inte hade ett namn. Men det var fint och alla ställen som har sötpotatispommes och chilimajo är bra ställen tycker jag.

Posted on: 1 Comment

One Response

  1. Ellen says:

    de där minuterna i solen alltså, guld. även om de är få vissa dagar.

Leave a Reply