Tre serietips

scandal-620x413
Scandal
Jag började titta på Scandal i december och nu, inte ens en månad senare, har jag sett precis alla avsnitt som finns. Serien handlar om Olivia som är utbildad jurist men jobbar som fixer, hon fixar saker, undviker att skandaler sker och att fel folk hamnar i fängelse. Dramaturgin är väldigt lik grays anatomy’s (vilket inte är så konstigt då det är samma manusförfattare). Det händer saker hela tiden och man bara måste se nästa avsnitt, det är ständiga cliffhangers. Men istället för att utspela sig på ett sjukhus så är scenen Washington D.C och framförallt det vita huset. Här kommer ett litet klipp från serien, titta och bli amazed över hur bra det är.

Call the Midwife

Call the Midwife
Serien utspelar sig på 1950-talet, i en fattig del av London vid namn Poplar. Seriens huvudperson är Jenny Lee och det är även en äldre version av henne som är berättarrösten under serien. Vi får följa med Jenny  i hennes nya liv som börjar med hennes första dag som barnmorska.  Man får se de olika familjerna, delas levnadsförhållanden och de olika relationerna Jenny utvecklar med sina patienter och sina kollegor. Det är sorgligt, vackert och spännande.

MASTERS OF SEX (SEASON 1)
Masters of sex
En verklighetsbaserad historia som utspelar sig på 60-talet. William Masters är gynekolog och har ägnat större delen av sitt liv med framgångsrik fertilitets forksning. Han är mannen som gör alla gravida. Dock är han så otroligt trött på det och mycket mer intresserad av människor och hur de reagerar när de har sex. Han har dock svårt att hitta någon som vill jobba med honom, tills han träffar Virginia Johnson. De kommer med sin forsnking att revolutionera hur vi ser på, framförallt, kvinnors sexualtitet.

Posted on: 5 Comments

5 Responses

 1. Sarah says:

  Klippet från Scandal var ju fantastiskt! Älskar det, kanske borde börja kolla på serien då :)

 2. Fanny says:

  Åh vad bra, tack för tipsen! Funderade just på vad nästa projekt ska bli och har inte sett nån av dessa.

 3. Aldrig sett någon av dem, tack snälla för tipsen!

 4. lovisa says:

  åh, är precis i behov av bra tips. tack!

 5. Matilda says:

  Har inte sett Call the Midwife än men jag har läst boken och jag älska den!
  Så jag får nog ta och se serien också!
  Tack för tipsen!

Leave a Reply