Tre maträtter och lite annat.

Här kommer tre goda maträtter från veckan, en skiss och ett blomhav.
Tre maträtter och lite annat
I måndags åt vi valnötspasta samtidigt som vi såg på Game of Thrones (älskar den serien!). Här finns receptet om ni skulle vilja laga det.
Tre maträtter och lite annat
Varje kväll under veckan har jag skissat lite på bilden ni ser ovan (visar det färdiga resultatet här snart!). Jag gav den till min syster nu i helgen, hon fyllde nämligen 21 i torsdags!
Tre maträtter och lite annat
Annars så har jag och Carl gått runt i området vi bor i nästan varje kväll den här veckan, är faktiskt förvånad över hur fint det är i hammarby sjöstad.
Tre maträtter och lite annat
Sen så har vi bakat pizza, det här är Carls favvo kombo: tomatsås, buffelmozzarella och färsk basilika. Sjukt gott faktiskt!
Tre maträtter och lite annat
Och i torsdags så svängde jag ihop en Carbonara som blev halvgod, verkligen inte den bästa jag gjort. Jag känner mig sjukt tömd på inspiration när det kommer till mat och jag är oerhört trött på pasta, har ni några bra recept som ni kan dela med er av? Kommentera (och länka om ni har någon bra länk!) så blir jag megaglad<3

9 Responses

 1. Hej, jag har ett tips på en jätte god lite indisk inspirerad rätt.
  Det behövs:
  400 g lammfärs
  2 vitlöksklyftor (lök kan man ta om man gillar der, jag bytte ut till vitlök eftersom jag inte tycker om lök)
  Olja
  2 tsk garam masala
  1 tsk salt
  400 g krossade tomater
  2 dl crème fraiche paprika&chili
  1 dl russin
  1 dl cashewnötter
  Sen kan man även lägga till några skivor
  banan, strö kokosflingor och några skivor gurka till.

  Så här gör man :
  Häll lite olja i stekpannan låt det bli varmt, pressa i vitlök fräs kort och i med lammfärsen, Låt garam
  masala fräsa med mot slutet. Tillsätt salt,
  krossade tomater och crème fraiche. Låt
  koka under lock ca 10 min. Blanda i russin
  och jordnötter. Servera köttfärsen med ris, skivad banan, kokosflingor och tärnad gurka

 2. Hej igen, kommentaren åkte iväg innan jag ville det, liter halv knepigt att skriva från mobil. Som du ser står det cashewnötter på ett ställe och jordnötter på ett ställe, man kan välja vilket som men jag har valt cashewnötter även om det är jordnötter som står i receptet från början. Och när det gäller ris, rekommenderar jag att ta råris till, riktigt gott och nyttigt :) hoppas du gillar det!

 3. Fioljenta says:

  Risotto med asparges er min favoritt for tiden! Du trenger bare risottoris, løk, olje, kyllingbuljong og asparges, og så er du good to go. Oppskrift på hvordan man lager risotto kan du google, så får du den på svensk =)

 4. Ellen says:

  Åh, känner verkligen igen mig, har så lätt att fastna i pastaträsket… Brukar försöka samla matinspiration på pinterest att falla tillbaka på när inspirationen tryter. Här är min mat-pinterest: http://www.pinterest.com/ehven/food/
  Det senaste nya receptet jag testade från den var denna indiska linsgryta: http://lillamatderiven.blogspot.se/2014/04/sarah-bs-four-corners-lentil-stew-med.html
  Lade till kokosmjölk i för extra krämighet, och serverade med nybakade naan-bröd (http://receptfavoriter.se/recept/naan-broed-indiska-broed.html) – MUMS! Lätt att göra storkok av och billigt = perfekt studentmat <3

 5. Linnea says:

  https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/oe/oert–och-fetaostbollar-i-tomatsaas/

  Fetaostbollar!! såå goda! Man kan ha klyftpotatis eller ris till istället för pasta. :)

 6. Felicia says:

  Tänk lchf! Jag äter lchf (började i jan 2013) och sedan jag slutade äta ris, pasta, potatis, couscous etc etc så är fantasin SÅ mycket större.

 7. Jonna says:

  Alltså… den där pizzan , perfekt!! Ser ut precis som jag vill att den ska se ut, tunn botten men ändå kant. HUR lyckas man med det?? Ett recept på degen skulle uppskattas!! :)

 8. jenny says:

  alltså jag skulle kunna skriva en uppsats med bara matförslag & så men det vore nog aningen jobbigt att få en så extremlång kommentar så istället gör jag såhär, och tipsar om mina två bästa matbloggar: vegoteket & green kitchen stories. blir alltid himla inspirerad av att bläddra runt bland recepten & vips har jag hittat fem nya recept jag vill testa nu, på en gång. därutöver är ju bönbiffar med guacamole och morotssoppa två maträtter som alltid smakar gött! åtminstone enligt mig hehe.

 9. matilda says:

  alltså risotto!! så bra och så gott! salsicca med hög köttprocent och gärna någon smak, stekt squash, sparris och champinjoner och så risotto. blir lite som en lyxig pyttipanna!! dvs GOTT och kul.

Leave a Reply