Tips och tricks för den bästa pizzan.

Jag och Carl gör världens godaste pizzor. Han är specialist på degen och jag på tomatsåsen= dream team. Förra gången Carl bakade ut degen dokumenterade jag för att fånga alla tricks han gör. Här kommer ett gäng tips som jag har snappat upp av Carl som är så jävla påläst inom typ allt vad gäller matlagning (så sjukt intressant att lära sig från någon som är så intresserad tycker jag)!
Som semester fast hemma.
När man bakar ut pizzan ska man inte kavla (då får man ingen fluffig och drömmig kant).
Som semester fast hemma.
Man trycker istället ut degen i kanterna och plattar till med händerna. Om man vill kan man sätta på all topping direkt efter detta.
Som semester fast hemma.
Men vill man att degen ska bli ännu lite tunnare kan man ta upp den med händerna och liksom töja ut den försiktigt med baksidan av handen och fingrarna.
Som semester fast hemma.
Sedan så är det bara att placera degen på en plåt (eller på en degspade om man nu har en sån) och köra på all topping.
Som semester fast hemma.
Klart efter några minuter på högsta värmen (obs sätt på ugnen typ 1 timme innan pizzorna ska gräddas så att den hinner bli riktigt varm). Vi behöver inte sätta på ugnen så länge innan för vi har en baksten som tar upp värme bra, gör pizzan extra krispig och förkortar gräddningstiden med typ 5 min!
Som semester fast hemma.

Sedan är det bara att äta! Bästa toppingen är enligt mig: tomatsås, buffelmozzarella och färsk basilika som läggs på i efterhand. Ibland river jag över lite parmesan på slutet också ifall jag känner fört. Obs att bilderna på degen och slutpizzan inte är samma pizza (den krokar inte ihop sig i ugnen liksom, den ba blir inte rund ibland ju).

Posted on: 3 Comments

3 Responses

  1. Matthea says:

    Gud, vad gott det ser ut! Kan man få Carls recept för degen också? Har testat olika (Jamie Oliver’s och en ur Mette Ankarloos bok) och de var goda men såg aldrig ut sådär fluffiga och krispiga!

  2. lovisa says:

    åh, vilka bra tips! tack! stämmer in med matthea att jag gärna tar ert degrecept. min blir liksom aldrig sådär.

  3. johanne says:

    uhm! degrecept, snälla? och kanske för såsen också?

Leave a Reply