Sex stygn och 33 dagar senare.

hyper

3 timmar innan olyckan skedde. Lyckligt ovetandes om vad som komma skall knycklade jag ihop detta nytagna 30 kronors kort i fickan och förstörde det (vilket då kändes som en low point…)

För nästan prick en månad sedan gjorde jag illa min högra hand. Vilket är just typiskt pga det faktum att jag är högerhänt. Jag skar upp den från tummen ner till handleden ungefär. Jag sydde 6 stygn men skulle behövt mer. Läkaren var tyvärr lite slarvig så jag fick gå till min husläkare efter några dagar. Hon plåstrade om mig, la bandage och skena.

Bild 2015-06-14 kl. 14.36 #2Denna ljuvliga skena gav mig en svag tryckskada pga har töntig hud.

Efter en vecka gick jag tillbaka men eftersom att den första läkaren slarvat och jag fick vänta så länge på akuten (8 timmar från att det hände tills jag fick åka hem…) så var mitt sår lite infekterat och ville inte läka trots skenan och allt.

Bild 2015-06-16 kl. 12.42Feelingen av att vara enarmad. Gick ned 3 kg pga kunde bara äta med en hand. Oroa er ej. Har jobbat upp det igen genom att äta chips m. två händer. A true pleasure.

Bild 2015-06-17 kl. 22.30

Jag fick ha stygnen kvar i 17 dagar, s j u t t o n d a g a r. Efter att stygnen var borttagna plåstrades jag om lite mer och fick gå på omläggning ett gäng gånger.

Bild 2015-06-28 kl. 10.51

Sedan en vecka tillbaka är jag fri från återbesök men jag måste fortfarande ha ett jätteplåster för hela såret tills det finns hel och ren hud överallt.

Det känns faktiskt helt okej nu, min vänstra hand har gått från att vara rent dekorativ till att bli halvt användbar och min högra hand börjar sakta men säkert fungera igen. Jag skulle säga att den är uppe i 60% av sin kapacitet just nu. Vilket känns som så himla mycket efter 4 veckor av noll procents funktion och rörlighet!

Detta var liksom den väldigt platta och sakliga redogörelsen för allt som hände. Jag har skrivit en till text om händelsen men den blev så sjukt lång. Hur känner ni inför blogginlägg med mer krönikafeeling?

7 Responses

 1. Anna María says:

  Men usch! Skönt att det är mycket bättre nu och att du kan äta chips med två händer. Faktiskt mycket viktig grej att kunna göra! Jag kan ju inte låta bli att undra vad det var som hände egentligen. Låter läskigt.

  Kör i vind med blogginlägg med krönikafeeling tycker jag! Jag kommer läsa :)

 2. Johanna says:

  Do it do it do it! Krya på dig!

 3. Alexandra says:

  Vill läsa mer! Gärna krönikafeeling!

 4. ISA says:

  men oflyt! inte nog med att du skadat dig, sen ska allt runt ikring fucka sig också :( blir väldigt nyfiken på att veta mer.. känns lite hemskt att VILJA veta men ja.. kram!

 5. Mikaela says:

  Känner JA på krönikafeeling! Hur skar du upp handen? Skönt att det börjar bli bättre <3

 6. Embla says:

  Krönikafeeling är bra feeling!

 7. Klara says:

  Usch i feel you, jag har gått med gipsad arm i tre veckor. Och ja krönika!

Leave a Reply