Rum 454.

Köpenhamn

Jag satt och pluggade på universitet i ett grupprum tillsammans med Greta och Jakob. Vi satt och skrev på en bildanalys i vårt otroligt röriga google-docs dokument när en man i 20-30års åldern öppnar dörren och kliver in i vårt rum. Han rör sig mot oss och ställer sig så nära bordet som det bara går, mumlar, det går inte att höra vad han säger, är det ord eller bara bokstäver? Han har en halsduk på sig men jag vill inte titta på honom, han kommer för nära. Jag försöker koncentrera mig på min bildanalys, rött, vitt och blått, nedsänkt blick, jag hör hur Jakob ber honom att gå. Jag tittar upp och ser att han bara står någon decimeter ifrån mig. Han har lagt en inplastad lapp på bordet, han vill ha pengar står det, 1 euro. Vi ber honom att gå igen, men han lyssnar inte han står bara kvar och mumlar. Jakob reser sig upp och då tar han bort lappen men han står fortfarande kvar och mumlar och pekar på lappen, vägrar gå. Tillslut lämnar han rummet och då upptäcker jag det. Han har snott min mobil.
Posted on: 8 Comments

8 Responses

 1. sara says:

  i feel ya sister!!! blev också bestulen på telefonen härom veckan och jag kände mig typ kränkt. att någon varit i min ficka utan att jag märkt usch

  och så allt jobbigt efteråt. FATTAR inte hur någon kan göra så

  • Un vélo says:

   Ja, kände mig också kränkt. Blev så himla arg och ledsen verkligen. Och alltså, jag fick sitta i över två timmar och anmäla, spärra och hålla på. SÅ JÄVLA JOBBIGT OCH DYRT. ORKAR INTE.

 2. lovisa says:

  amen för fan. så arg jag blir. att bara ta sig friheten att ens komma in i någons sfär, och sen missbruka det fullständigt. fy fan.

 3. Sofia says:

  På våras var jag på Max precis efter att en tjej hade blivit bestulen på sin telefon… Liknande sätt, men han la lappen bredvid deras bricka med mat (där man ofta lägger plånbok och/eller mobil), och sen var hennes mobil borta. Hoppas du får tillbaka den snart!

 4. Alicia says:

  Bli inte kränkt kära du, det är totalt onödigt då det alldeles säkert inte är menat som någon personlig förolämpning. Det där händer varje dag på mitt jobb. Folk blir ledsna och arga, alla känner sig kränkta och personligt förolämpade. Men det handlar verkligen bara om pengar. Människor som har förlorat tron på att det finns godhet och lyckliga fina dagar. Det handlar om att få mat, kunna skicka hem pengar till en väntande familj. Hur lite vi än har, har vi i princip alltid mer än dem.
  Jag är ledsen att någon har varit så dum mot dej, ingen har ju rätt att ta någon annans grejer, men kom ihåg att det handlar inte om dej egentligen, utan om honom. Någon som har sjunkit så långt ner i det där djupa geggiga träsket att han måste gå runt och be folk om hjälp för att komma upp igen. Förmodligen hjälper väldigt få.

  Förra veckan blev min fina jacka stulen på det nya universitetet jag börjat på. Jag fryser lite nu, men jag har en bra tjocktröja jag kan ha istället. Jag blev lite ledsen såklart men jag vet att ju att det inte var för att vara elak mot mej. Förhoppningsvis bar den med sig någonting bra till den som tog den.

 5. Sofia says:

  Jobbigt :( Men det är ju så svårt det där, jag är benägen att tycka synd m honom också. Jag menar ni tittar inte ens på honom? Förlåt men jag blir lite upprörd, det låter inte som ni behandlade honom som en människa. Självklart har han inte rätt att stjäla din mobil, självklart inte! Men jag undrar varför ni inte tittade på honom och förklarade att ni inte ville ge pengar. Man behöver inte ge pengar till någon som tigger, det väljer man ju själv så jag menar inte att ni borde ha gett honom pengar. Men att titta på honom och svara på hans fråga tycker jag att ni skulle ha gjort. NO förstår de flesta.

  I vilket fall som helst, tråkigt att du blev bestulen :(

 6. LiSA says:

  EXAKT sådär blev jag bestulen av antagligen EXAKT samma man (dock inte på SU). En klasskompis till mig blev också av med sin telefon på samma sätt på SU! Så sjukt att en inte märkte lappen-över-telefonen-grejen. Usch

Leave a Reply