Rostade kikärtor

I veckan hittade jag ett genialiskt recept via pinterest (här hittar ni det). I tisdags provade jag att göra det själv och fy satan vad gott det blev det blev!!

Det man behöver är:

  • 1 burk kikärtor
  • Lite olivolja typ 1 tsk
  • Svartpeppar 1/4 tsk
  • Salt 1/4 tsk
  • Paprikakrydda 1/4 tsk
  • Vitlökspulver 1/4 tsk

Sånt som är gott
Jag köpte kikärtor som redan var kokade så allt jag behövde göra var att skölja dem och sedan torkade jag dem på lite hushållspapper tills de blev i princip torra.
Sånt som är gott
Därefter klädde jag in en plåt i folie och hällde på kikärtorna tillsammans med lite olivolja och alla kryddorna. Sedan blandade jag om allt innan jag lät det vara i ugnen på högsta värmen (vilket för mig är 250 grader) i 15 minuter. Därefter tog jag ut plåten, blandade om lite och satt in allt i 15 minuter till.
Sånt som är gott
När allt är klart får man en hel skål med krispiga, sjukligt goda kikärtor. Vi åt dem till en sallad= asbra kombination. Så enkelt och så gott att inga superlativ tycks räcka till för att fullkomligt beskriva det.

Posted on: 4 Comments

4 Responses

  1. e says:

    ooh, måste prövas! tack för tips!

  2. Sammels says:

    Snygga pics och finfin blogg du! :))

  3. Bonnie says:

    Åh det där måste jag prova snart!

  4. Linnéa says:

    låter gott! tack för tipset!

Leave a Reply