Recept: Linsgryta

Förra veckan gjorde jag linsgryta för första gången i livet. Jag följde inte något recept utan använde mig utav det som fanns hemma. Det blev verkligen jättegott och bra så här kommer en lite beskrivning över hur jag gjorde!
Linsgryta

Det som behövs är:

Två förpackningar krossade tomater

Tre morötter

En gullök

Två klyftor vitlök

Två paprikor

3 deciliter röda linser.

En tomat.

Linsgryta

Förutom salt och peppar så kryddade jag grytan med dessa kryddor. Lite chiliflakes, lite paprikakrydda och ungefär en matsked chili pepper original och en matsked curry.

Jag började med att hacka löken och alla grönsaker. Sedan fräste jag löken tillsammans med de två vitlöksklyftorna som jag hade pressat ned tills det fick lite färg. När detta var gjort hällde jag i de krossade tomaterna, sedan fyllde jag en av kartongerna till tomaterna med vatten och hällde ned det i grytan också. Efter det hade jag i linserna och morötterna och kryddade med kryddorna ni kan se ovan. Allt detta fick koka ihop på låg värme i ca 20 minuter. När 20 minuter hade passerat hade jag i tomaterna och paprikan sedan fick grytan koka i ungefär 5 minuter till, sedan var det klart!

Linsgryta

Jag åt grytan tillsammans med en klick gräddfil och lite vitlöksbröd, helt otroligt gott verkligen!

Posted on: 4 Comments

4 Responses

  1. lovisa says:

    mmm, precis det som står och väntar på spisen i detta ögonblick! tillsammans med bulgur dock, och massa persilja. och säsongsfinalen av tusenbröder! spännande!

  2. Antonia says:

    Tips tips! Testa göra linsgryta där du kokar linserna i 1 burk kokosmjölk + en burk krossade tomater och har som bas. Det blir en ganska söt linsgryta, svingod till ris och naturell yoghurt (alltså helt vanlig naturell som är bra syrlig i kontrast till den lite söta grytan, mycket viktigt! Supergött och så extremt enkelt!

  3. jennifer says:

    hej! letar efter sådan bricka plus matta, var kommer de från? kram

Leave a Reply