Recept – indisk kikärtscurry 

Jag har ju, som ni kanske minns, en favvo kokbok som heter mera vego. För några månader sedan kom det en till bok nämligen Ännu mera vego. Jag har bara hunnit prova tre recept än så länge men allt har blivit mycket gott. Det som behövs är:

Ris för 4 pers

1 gullök

0,5 dl rapsolja

2 tsk gurkmeja

2 tsk spiskummin

2 tsk mald koriander

0,5-1 tsk chilipeppar (alltså jag tog 3 tsk pga chili är gött)

två kartonger koktakikärtor

2 dl krossade tomater (jag använde hela kartongen vilket är lite mer)

1-2 dl vatten beroende på hur du vill att konsistensen ska vara

salt efter smak
Hur gör man då? Jo man kokar ris (jag är sämst på det men lyckades denna gång!) Sedan hackar man löken, fräser den lite tillsammans med alla kryddor och rapsoljan och sedan har man i kikärtorna. Efter det bara att hälla på de krossade tomaterna och vatten efter önskad konsistens och låta det koka ihop i typ tio min. Helt sjukt enkel matlagning med andra ord. Jag hade färsk koriander, rostad kokos och lime till. Så himla gott, åt det 4 dagar i rad utan att tröttna!

Posted on: 6 Comments

6 Responses

 1. lovisa says:

  mmmm! måste testa!

 2. Oh, jag har första boken och den är ju nomnom! Kanske en borde inhandla bok nr2?! Indiskt är ju inte fy skam liksom.

 3. sofia says:

  Aah, ser sjukt gott ut! Har en massa kikärtor hemma, älskar hummus och falafel, men är alltid rädd för att koka “hela” kikärtor, har liksom lite obehag för dendär mjöliga konsistensen, känner man av det i denhär maträtten?

  • Un vélo says:

   Åh jag fattar, jag tycker heller inte den grejen är toppen men tänkte inte ens tanken på det när jag åt detta. Prova vettja’ :D

Leave a Reply