Rainbow hair och en hemsk visdomstand

Rainbow hairRainbow hair

Förra veckan såg ju mitt hår ut såhär, nu är det typ helt lila (visar er det snart också såklart). Har bara inte kommit mig för att redigera bilder pga smärta i mitt stackars tandkött.

Just nu sitter jag i skolan och knaprar ipren och alvedon, jag har fått en infektion i min visdomstand (det gör typ hysteriskt ont). Igår gjorde jag en spolning av tandjäveln hos tandläkaren men det känns som att det hjälpte ca 0%. Nu måste jag vänta tills imorgon på att få penicillin för det är dumt att ta i onödan. Det är det ju, men det känns även dumt att käka svinmycket ipren och alvedon när en ba kunde bli kry med hjälp av penicillin en aning fortare. Det känns också dumt att inte kunna äta något annat än yoghurt och soppa när det finns så mycket godare alternativ på mat ute i världen. Mottar tacksamt alla tips och tricks ni sitter inne på för att bli av med detta så fort som möjligt!!

10 Responses

 1. Lina says:

  Verkligen bästa tipset – bli av med dom så snart som möjligt! När jag började få problem bokade min tandis in mig hos tandkirurgen (hade inte kommit upp helt + hade spexiga rötter). Jag var svinrädd, men det var en kakbit. Och jag blev stolt över mig själv! Hen tog tanden uppe och nere första gången, sen samma procedur ett halvår senare på andra sidan. Gör det och slipp fler problem + kostnader. Heja!

 2. emmy says:

  Jag säger bara Corsodyl! Jag har knepiga visdomständer som har tendens till inflammation. När jag känner att det är något på gång behandlar jag med Corsodyl typ en vecka och då brukar det bli bättre och jag slipper några större besvär. Corsodyl finns receptfritt på apoteket. Det finns både i gelform och i flytande form. Jag brukar använda den sistnämnda eftersom jag tycker det kan vara svårt att komma åt med gelén i de små prången. Nu låter jag ju som en reklamfilm för corsodyl, sorry. Men den brukar hjälpa mig iaf! Värt att prova åtminstone. :)

 3. Lovlilett says:

  åh stackars! Har en visdomstand som jävlas tre gånger i halvåret sedan typ 2008. Har fått några omgångar penicillin, men senadte gångerna jag inte fått det har jag käkat ipren (antiinflammatorisk, brabra) och borstat morgon och kväll med receptftia cordisyl, som dödar bakterier. Tar en liten stund innan det hjälper, men testa att borsta med liten tandborste och peta likdom in det i tandköttsflikarna.

  Lycka till! Visdomsproblem suger :(

 4. Beatrice says:

  Åh, men va jobbigt… Har tyvärr 0 hjälp, men det tål väl att spara på det här tills något händer. Mina har inte ens växt ut än, men sist jag var hos tandläkaren (typ 2 år sen, heh…) så kontrollerades de och hon kom fram till att jag antagligen kommer behöva operera bort dem… Inte superpepp på det, när det nu händer, men allra minst peppad på kostnaden… Hatar att tandläkare är dyrt :(
  I alla fall, slut på rant, hoppas det löser sig fort nu!

 5. Aj! Krya på dig fina!

 6. ISA says:

  alltså feel with you! onda tänder förstör fan livet.

 7. Josefine says:

  Skulle tipsa om att ta ut dom och undvika att använda penicillin, när du kan klara dig utan. Sådant skapar resistens hos bakterier.

  • Un vélo says:

   Ja, jag kommer nog ta ut dom. Dock så får man inte göra det med en infektion så måste ta penicillin hur som helst för att bli friskt :)

 8. Jennifer says:

  Som några har sagt här ovanför: Corsodyl! Det är verkligen det enda som hjälper för mig. Har haft sådana där problem med båda mina visdomständer nere, och fick åka in och få inflammationshämmande sprutor rakt in i skiten i flera omgångar innan tandläkaren tipsade om corsodyl. Nu har jag alltid både flytande och gel hemma och använder olika (och ibland båda) beroende på hur svårt det är att komma åt för tillfället. Alltså, det låter sjukt förenklat att hylla det såhär, men börjar man ta på det direkt det gör lite ont så blir det typ aldrig en “full” inflammation. Tips! Haha gud, känner mig också lite som en reklamfilm…

Leave a Reply