Pasta med tomatsås på körsbärstomater.

Här kommer ett recept på en enkel men ack så god maträtt.

Det som behövs är:

  • 2 klyftor vitlök
  • ett paket körsbärstomater
  • basilika
  • pasta
  • parmesan
  • 1 spansk chilipeppar



Börja med att koka upp massor med vatten utan att tillsätta salt. Efter det så kan du finhacka vitlöksklyftorna, chilin och dela alla körsbärstomater på mitten. Sedan är det dags att hälla lite olivolja i en stekpanna och svetta vitlöken och chilin, när det är gjort är det dags att tillsätta alla tomater och en skopa av det kokande pastavattnet i stekpannan. Krydda därefter med basilika och lite salt och låt sedan tomatsåsen stå och puttra samtidigt som du kokar pastan. När pastan är al dente kan du lägga över den i stekpannan och blanda ihop allting.
Pasta med körsbärstomater och basilika

Lägg upp maten på en tallrik tillsammans med basilika och parmesanost, KLART. Ät och njut!

4 Responses

  1. Mikaela says:

    Åhh ser skitgott ut!

  2. Karin says:

    Ett tips: Koka pastan på en gång och använd en skopa av pastavattnet när vattnet blivit grumligt. Det är nämligen stärkelsen från pastan som binder ihop pastasåser och gör dem krämiga!

  3. Sandra Leone says:

    Det ser formidabelt ut!

  4. Kajsa says:

    Oj, va gott det ser ut! Älskar pasta!!

Leave a Reply