Om att blogga.

Ni som har läst min blogg ett tag har säkert märkt att frekvensen på inläggen har minskat väldigt mycket de senaste månaderna. Jag kan inte säga att jag har haft extra mycket att göra på senaste tiden, för så mycket som jag gör nu har jag gjort under alla år jag bloggat. Det är ingen förklaring eller ursäkt. Det har vart mycket plugg, jobb att göra, flyttar att genomföra och blogginlägg att skriva, allt i en enda stor röra precis som vanligt. Förutom blogginläggen, de har stannat kvar inne hos mig. Jag fotar, jag målar och jag har till och med gjort ett helt arbetsprov som jag inte har delat med mig av här.

Ju större min blogg har blivit, desto svårare har det blivit att blogga för mig. Jag ser hur det tickar på när jag går in på bloglovin en, två, tre nya följare och så kan jag inte blogga längre. Det säger bara stopp. Det enda jag kan tänka på är att de är ytterligare en människa som kommer att tycka till, som kommer anmärka på den icke ekologiska tomatsåsen, säga att jag faktiskt borde tycka synd om personen som rånade mig, att jag, som nyss blivit av med mobilen saknar medmänsklighet.

För mig tar det stopp redan innan jag hunnit klicka på publiceraknappen. Så kan det inte vara längre. Jag vill ju blogga och dela med mig av allt roligt, knäppt och sorgligt jag är med om. Nu tycker jag att vi bestämmer och kommer ihåg att jag är ensam här bakom skärmen. Att allt som kommenteras här skrivs till mig personligen, att jag inte har en kandidat i genusvetenskap men himla gärna skriver om feminism trots det. Med det sagt menar jag inte att ni inte får upplysa mig om saker, tipsa och komma med konstruktiv kritik för det är ju klart att de ska fortsätta. Men kom alltid ihåg att jag är bara jag, att det är min blogg och att allt här skrivs utifrån mitt perspektiv, ingen annans.

Här kommer lite fler perspektiv från en bunt härliga personer:
Både Clara, Emma, Emily, Sandra och Anna har nämligen skrivit väldigt bra om sina upplevelser kring detta i sina bloggar.

11 Responses

 1. Maria says:

  Åh jag håller med om alla deras inlägg. Tycker det är så himla bra att de säger ifrån för jag har tänkt mycket på att det känns som om många läsare stället helt orimliga krav på bloggarna? Och jag ser fram emot mer inlägg från dig, jag gillar verkligen det du gör :)

 2. […] det känns hoppfullt. Fantastiska ni, Clara, Sandra, Emma, Emily, Anna, Emelie och hela min bloggvärld ryter ifrån. Om alla kämpar tillsammans så vi kommer över kullen. Så […]

 3. Alice says:

  Jag älskar din blogg! Struntar fullkomligt i om din tomatsås är ekologisk eller ej. Jag är ju här inne och läser för att jag se mysiga bilder på nybakade bröd och vackra illustrationer. KRAM!

 4. Matthea says:

  Allvarligt – ekologisk tomatsås? Jag tycker ju också om eko produkter och tycker alla borde köpa dem – men jag själv har helt enkelt inte råd så ofta. Hur tråkigt är liksom det om man helt plötsligt måste vara perfekt bara för att man bloggar?
  Och även utöver den här saken som Clara har satt igång – och som jag tycker är väldigt bra – ville jag bara säga till just dig: Hoppas att du kommer hitta tillbaka till det roliga med bloggandet och hellre få inlägg än inga alls! Tycker om din blogg och dina illustrationer!

 5. Matilda says:

  Du är bäst vet du väl!

 6. Madeleine says:

  Stå på er! Läser inte din blogg så ofta, men tycker den verkar himla fin. Skrev förresten om detta i min blogg, blev så arg på att detta händer.

 7. sandra says:

  Bra sagt! Känner själv att man alltid behöver gardera sig så fort man skriver ett inlägg och alltid skriva att det här är MINA tankar/åsikter och såklart kan man göra på ett annat sätt om ens egna tankar låter vettigare osv. Så tröttsamt.

  Jag måste också passa på att säga att jag läst din blogg ett tag nu och verkligen blivit förälskad i den.

 8. Emelie Coco says:

  Jag håller med, jag har skrivit ett inlägg kring detta.
  Jag tar mig nu modet och försöker så gott jag kan, för att visa mitt stöd. <3
  http://www.nattstad.se/emeliecocoedfors/jag-spottar-och-svar-nar-svetten-rinner-13939984

 9. Sofia says:

  Jag skrev en kommentar om att jag tyckte det var helt sjukt att ni inte ens tittade på personen som kom fram till er för att tigga, det står jag för till 100 %. Jag skulle inte tveka att säga det till dig om du stod här framför mig.

  • Un vélo says:

   Såklart att vi tittade på honom. Den lilla texten var knappast hela historien. Står en främling otroligt nära en och man ber personen att gå hur många gånger som helst utan att hen lyssnar är det aldrig okej oavsett vad personen har för intentioner. Nu var ju detta en tjuv, inte en tiggare. En person som dessutom hade snott flera mobiler innan min samma dag (och flertalet gånger tidigare) i biblioteket. Det var lite det här jag menade när jag skrev texten som du kommenterade på nu: att alla som läser min blogg (och andras) måste komma ihåg att det bara är en liten tårtbit av mitt liv som visas upp här, det finns alltid mer till alla händelser jag delar med mig av. Jag tror verkligen inte att du hade uttalat dig så rakt till mitt ansikte om du var där och upplevde situationen med mig.

 10. […] förebilder i förra veckan? Om ni har det, läs inläggen hos: Clara, Emma, Sandra, Emily, Anna, Emelie, Emelie och Elsa. Jag tycker att det är oerhört viktigt att vi hjälps åt och skapar bättre […]

Leave a Reply