oeufs en cocotte

Förutom att vi hade knytismiddag på nyårsafton så inledde jag och Carl dagen med en frukost med ett väldigt flott namn, nämligen oeufs en cocotte. Det är ägg i små grytor som en har i ugnen tillsammans med lite vad som helst.

oeufs en cocotte
Det man behöver för att göra det vi gjorde är lite grädde, en msk i botten av varje gryta, 4 ägg, knaperstekt bacon som en smular ned i grytan, parmesan och lite peppar.
oeufs en cocotte
Först grädde sen ett ägg.
oeufs en cocotte
Sen i med smulad knaprig bacon och ett till ägg.
oeufs en cocotte
Sen toppade jag allt med parmesan och lite peppar för ungefär allt smakar bättre med det på.
oeufs en cocotte
Medan grytorna var i ugnen, vilket de ska vara i ca 10-15 min i 180 graders värme, skar jag upp rostbröd som Carl hade bakat och rostade det.
oeufs en cocotteoeufs en cocotteoeufs en cocotte
När allt är klart så doppar man rostbrödet i äggsmeten och njuter, det är nämligen helt sjukt gott!

Posted on: 8 Comments

8 Responses

  1. Michelle says:

    Har aldrig sett något liknande innan, ser väldigt gott ut!

  2. lovisa says:

    åh vilken lyx! och inte svårt heller. perfekt kombi, så det får jag ta och testa då (med fejkon då iofs, naturligtvis). måndagspuss.

  3. Men guuud, det lät helt sagolikt. Overkligt nästan.

  4. Maria says:

    Vilka gulliga grytor!

  5. Mirre says:

    Åh, sånna grytor har jag med! Måste helt klart prova receptet! :)

    Hej förresten, Emelie!
    Det är så att jag skulle vilja ha lite tips av dig.
    Jag och min pojkvän ska åka ner till Sthlm i slutet på månaden och skulle vilja veta om du vet av nått bra och mysigt café samt restaurang som inte kostar en förmögenhet att äta på? Vi båda är studenter.
    Tacksam för svar! :)

  6. Flora says:

    ser så gott ut!!!

  7. Nicolina says:

    Ser helt fantastiskt ut!

    Vilken storlek är det du har på grytorna? 10cm?

Leave a Reply