No stress, never stress in capo verde


Jag spiller, jag vet inte hur många gånger om dagen det händer att jag välter saker, tappar prylar eller fastnar i dörrar. Så att jag spillt äggröra på golvet inne på Cape fruite är ingen ovanlighet. Jag ber som alltid om ursäkt till servitören när stackaren får plocka upp mitt spill. När jag gör det och säger ”I’m so sorry” tittar han mig i ögonen och svarar ”no stress, never stress in capo verde” med ett leende. 

Det är så det är där. Ingen stress. Allt får ta den tiden det är meningen att det ska ta den dagen. Ibland får en vänta på att bli serverad mat i 45 minuter. Ibland tar det 5 minuter. På samma ställe, oavsett mängd gäster. Grundinställningen är no stress, det är normen. Det är ingen som ber om ursäkt när saker tar tid. Det är ingen som bortförklarar sig. Allt är och det är okej.

För en månad sedan kom jag hem och detta var den första anteckningen jag skrev på datorn, om hur det kändes där. Jag är fortfarande lugn i kroppen på ett annat sätt än vad jag var innan jag åkte. Och snart kommer sommaren. Vad fint det kommer bli!

Posted on: 1 Comment

One Response

  1. Ellen says:

    ser så himla mycket fram emot sommaren att det känns som jag ska spricka när jag tänker på det. snart är den här!!!

Leave a Reply