Morotssoppa och valnötspasta.

Här kommer recept/länkar till två av maträtterna som jag lagade förra veckan.

Två maträtterTvå maträtter
Receptet på valnötspastan hittade jag här, via Sandra. Detta var helt otroligt gott, massor med valnötter, ost, persilja och vitlök<333
Två maträtter
Jag provade även att göra morotssoppa för första gången i livet. Det receptet komponerade jag ihop själv att en bunt recept från internet. Det här är vad som behövdes:

 • 1kg morötter
 • 2 gullökar
 • 1 apelsin
 • ca 15 gram ingefära
 • 1,2 liter vatten
 • 1 tärning grönsaksbuljong
 • Salt och pepparSkala och skiva upp morötterna, hacka löken och riv ingefäran, jag använde nog ca 15 gram riven ingefära men nästa gång jag gör detta ska jag inte använda lite mycket. Tycker det nästan tog över smaken nu. Sedan är det bara att fräsa löken, morötterna och ingefäran i kastrullen i några minuter. När det var klart hällde jag i vattnet och buljongträningen sedan lät jag det koka i ca 20 minuter. Därefter mixade jag ihop allting, saltade och pepprade och pressade i saften från 1 apelsin.

Två maträtterTvå maträtter

Jag tycker det blev helt okej gott. Det som skulle gjort det godare är ingefäran, det skulle inte var så mycket av den. Så om ni provar detta recept minska på ingefäran så smakar det säkert prima!

Posted on: 8 Comments

8 Responses

 1. Elin says:

  Nästa gång du gör morotssoppan, testa att utesluta ingefäran och tillsätta ett paket saffran istället. Det blir prima!
  Tack för fin blogg. <3

 2. Vicky says:

  valnötspasta, fy fasen vad det låter lovely. bor inte i ett riktigt hem just nu men om tio dagar när jag har ett kök, då jävlar.

 3. Beatrice says:

  Båda ser så himla, himla goda ut. Måste testa!

 4. olivia says:

  jäklarns vad gott det såg ut, och mysigt!

 5. vera says:

  Skulle inte du kunna be Carl ge sitt bästa brödrecept och visa hur han går tillväga? VORE SJUKT kul att veta hur man gör ett bra bröd!

 6. Valnötspasta lät toppen :D Men morotssoppa med apelsin i är jag lite skeptisk emot ^^

 7. Webbyrå says:

  ser gott och nyttig ut :D

Leave a Reply