Monthly Makers, tema nummer ett!

Det första temat som vi ska ta oss an är Papper, ett material helt enkelt. Från och med nu och två veckor fram är tanken att jag och alla ni som vill ska skapa något med papper som utgångspunkt och/eller inspiration. För er som inte vet vad Monthly Makers är kan ni läsa mitt inlägg om det här, eller klicka på Monthly Makers-ikonen i sidobaren på bloggen!

Här kommer en grej jag gjort med papper förut och andra sjukt fina saker som jag gärna skulle prova att göra, lite inspiration helt enkelt.
papper
En liten pappersvärld som jag gjorde för två år sedan.

still life aw13 2
Världsfin origami av Upthewoodenhills (följ henne på instagram om ni ej gör det!)

malmsten_o

Har ni inte redan gjort det bör ni även kolla in Fideli Sundqvist, hon gör fantastiska saker av papper och har skrivit en väldigt inspirerande bok som heter I Love Paper.

Jag hoppas verkligen att ni är peppade och deltar i detta projekt! Den 25e jan kommer jag att presentera mitt bidrag här och för att delta är det bara att kommentera i det inlägget. Vill ni ha påminnelser om detta eller bara lättillgänglig information så kan ni följa Monthly Makers på Facebook!

25 Responses

 1. H says:

  Asså så himla perfekt! Jag läste om detta på Alicias blogg och när temat nu råkade vara papper så måste jag ju vara med. Har velat göra något kul med papper länge men inte fått tummen ur. Nu så! :)

 2. Alicia says:

  Suuuper! Kul att tänka 3D med papper. Möjligheterna är helt insane!

 3. Hedvig says:

  Wow vad duktig du är!! Vill också kunna vika sånna tranor!

  • Un vélo says:

   Det skulle jag också vilja kunna! Det är inte jag som har gjort dem utan Lisa Marie hennes hemsida hittar du genom att klicka på upthewoodenhills under bilden med tranorna :)

 4. sara says:

  så kul!!!! har inte fått tummen ur förut med pappersmakeri men här skall pysslas <3

 5. Mikaela Johansson says:

  Åh! Detta låter ju magnifikt. Har flera vänner som är helt surrealistiskt bra på origami – ska samla ihop ett gäng och starta pappersverksamhet omedelbums!

 6. Matilda says:

  Kul! Jag tänker aldrig på vilka skaparmöjligheter det finns med papper så jag tar mig an denna utmaning med stor glädje!

 7. josefine. says:

  så bra initiativ!! grymma ni är. ska göra mitt bästa för att hänga med :)) kram

 8. Åh herregud, jag hänger definitivt på!

 9. Beata says:

  alltså älskar fideliii!!!!

 10. Maria says:

  Vad roligt det här ska bli :D

 11. Annica says:

  Vilken pepp, det ska bli sjukt roligt! Och vilka fina exempel du har lagt upp som inspiration, man får ju nästan lite prestationsångest haha

 12. maja says:

  Tack för ett roligt projekt och bra inspiration här! Jag ska allt också ta upp sax och papper denna månad! :)

 13. linnea says:

  Va kul :D kommer du lägga upp något halvvägs för mer inspo kanske? Vore kul :)

 14. Thea says:

  Åh vad inspirerande och vilken fantastisk idé ni håller på med. Rycker i kreativitetsnerven nu alltså. Får se om jag har tid att haka på den här gången, men kommer i alla fall att spana in alla fantastiska bidrag sedan.

 15. Hanna says:

  Vilket roligt initiativ! Jag vill absolut vara med! :)

 16. […] blir det lite extra mycket pyssel. Dels presenterar jag mitt bidrag till Monthly Makers (läs mer här om månadens tema) på söndag, och dels vill jag redan nu visa er vad 2015 års första projekt […]

 17. Anna says:

  Jag har pysslat med papper: http://kvinnan.blogspot.se/2015/01/doughnut-memory.html

  Ska jag skriva om projektet och länka i mitt inlägg eller hur går en tillväga nu?

  • Un vélo says:

   Åh vad roligt att du deltar! På söndag kommer jag att posta mitt bidrag här på bloggen och sedan är det bara för sig, och alla som vill delta att posta sitt bidrag i kommentarerna till det inlägget :)

 18. Liie says:

  Men alltså, vilken kul grej! Det här vill man ju vara med på. Måste grejen man gör vara helt och hållet av papper?

 19. […] och gärna flera kolumner för till exempel olika familjemedlemmar. Men gick bet! Inspirerad av Monthly makers-initiativet (där första temat är papper) bestämde jag mig därför för att göra en […]

 20. […] skapa och använda sin kreativitet. Utmaningens första tema är Papper, läs mer om upplägget här.    Foto: […]

Leave a Reply