mintgodis.

I lördags bakade jag, Johanna och mamma lussebullar och mintgodisar. Minns ni att jag sa att jag skulle översätta ett recept? Det var på mintgodisar och själva grundreceptet hittar ni här. Det innehåller en hel det mystiska amerikanska ingredienser och dessutom är det uppmätt i cups, där av översättningen.

Mintgodis


Receptet:

2 1/2 cups confectioners sugar= ca 6 dl florsocker
1 1/2 tablespoons light corn syrup= 1,5 msk ljussirap
2 tablespoons water= 2 mkt vatten
1 teaspoon peppermint extract= 1 tsk pepparmintextrakt
1 tablespoon vegetable shortening= 1 msk vegetabiliskt matfett tex kokosfett
8 ounces 70% cacao bittersweet chocolate, chopped= 1 once =2 msk alltså är detta 16 msk smält choklad och då borde ju en 100 grams mörkchokladkaka räcka (det gjorde det också).
1/4 cup peppermint candies, crushed= lite mer än 0,5 dl krossade polkagrisar

Mintgodis

En utförlig beskrivning om hur en ska gå tillväga finns här.

Jag följde inte receptet, vilket jag skulle ha gjort för mina godisar blev lite för mjuka. Hade nämligen i lite mer sirap och kokosfett och mindre florsocker än vad som stod. Men en sak som jag hade i mer av än receptet som jag inte ångrar var pepparmintextrakt, det hade jag 1,5 tsk av och det blev lagom mycket smak.
Mintgodis
Eftersom mina blev mjukare i konsistensen till en början hade jag dem i kylen längre än vad som stod och det fungerade utmärkt. Något som däremot var asjobbigt var att få på chokladen. Nästa gång jag gör detta ska jag ta hjälp av en pensel och inte bara använda händerna. Himla gott blev det i alla fall!

Posted on: 3 Comments

3 Responses

  1. frida says:

    åh va gott. mint är ju fantastiskt

  2. Bonnie says:

    Åh detta ska jag prova snart!

  3. Vicky says:

    assååå vad gott det låter.

Leave a Reply