Lucka 10; berätta om någonting som du tycker är alldeles särskilt vackert.

Min hemstad är aldrig så vacker som när jag inte bor där själv. Varje gång jag åker tillbaka tycks allt bara vara finare. Det krävs dock att en inte stannar för länge för då blir det för påtagligt att de flesta människorna som gör och gjorde staden speciell inte bor kvar längre.

Men jag tänkte att vi tar en liten tour runt Västerås för det är ju så väldigt fint om en tittar år rätt håll. Vi börjar med området där mina föräldrar bor.Västerås
Sommar för en timme.VästeråsvästeråsvästeråsPromenerar man över en kulle och genom min gamla skolgård (inte skolan ni ser på bilden bakom kullen, det är en annan lågstadieskola i området) kommer man ner till stan och slutligen fram till svartån.VästeråsSommar i VästeråsVästeråsNionde juliVid ån står husen och trängs och aktar sig för att ramla ned. Bakom ån och husen finns det små söta affärsgator.Sommar i VästeråsMan kan gå hela vägen längs ån på grusvägar. Inne i stan är det dock asfalterat och husen ligger tätt men det blir glesare och glesare ju längre bort från stan en kommer.VästeråsGår man över bron jag står på när detta fotot togs kommer man fram till Domkyrkan, bakom den ligger mitt gamla gymnasium och bakom de husen ligger det mysigaste kvarteret i Västerås, kyrkbacken.Sommar i VästeråsSommar i VästeråsSommar i VästeråsSommar i VästeråsSommar i VästeråsJag tycker det är så otroligt mysigt där och när jag gick 2-3:an på gymnasiet bodde jag jättenära detta område så jag gick igenom det varje dag till skolan. En gång såg jag en pytteliten mus som sprang över kullerstenarna den var helt rund och sjukt söt.

Det får räcka för den här gången för annars skulle det här inlägget bli alldeles för långt. Men det ni såg var några sjukt fina stadsdelar som ligger mitt inne i stan i Västerås. Till jul åker jag dit igen och då hoppas jag att allt är täckt i snö.

Posted on: 4 Comments

4 Responses

  1. Emma says:

    Så fina bilder! Jag bor i Västerås och undrar om du har några tips på mysiga kaféer eller liknande. Jag är så dålig på att hitta sånt! :)

  2. Fina Frun says:

    Oh så vackert! Ser väldigt idylliskt ut! Jag har nog aldrig varit där… får nog ta mig en tur dit i sommar :)

  3. Anna María says:

    Så fint! Älskar Disneyhuset där på kullen. Jag är uppvuxen utanför Uppsala och känner precis samma sak att Uppsala är liksom vackrare när jag inte bor där själv. Det känns alltid så fint att åka tillbaka och hälsa på.

Leave a Reply