Lite mer om lägenheten och frågelåda.

inredning02
Bildkällor.

Alltså, tack hundra gånger om för alla era grattishälsningar! Jag är orimligt glad över lägenheten, över att få planera, tapetsera, fixa och bygga. Som jag har längtat efter det! Förutom alla fina grattishälsningar så var det ett gäng av er som hade lite frågor kring lägenheten, hur vi fick tag i den osv. Så jag tänkte att jag tar och svara på dem här!

GRATTIS FÖR BÖVELEN!!!!!!! Hur lyckades ni?<3 <3 <3

gud så kul, grattis!!! via blocket, eller hur gick ni tillväga?

Åh, grattis! Det är nu verkligen värda! Hur sjutton lyckades ni få tag på den, finns det något hemligt knep?

Vi har fått lägenheten via SSSBdet är Stockholms största bostadsförmedling för studentbostäder. Det är alltså en studentlägenhet vi har fått tag på. Vi får bo där så länge Carl pluggar, vilket han med största sannolikhet kommer att göra ett gäng år till. Vi har stått i den där sketna kön i nästan 3 år. Man får bara stå i kö där om man är medlem i en studentkår och pluggar vid något av universiteten i Stockholm. Men förut fick man stå där i kön från att man var 16 år oavsett vart man bodde och oavsett om man pluggade eller inte, vilket gör att det är ett sjukt stort antal människor som har obscent många ködagar. Detta i sin tur gör att det är svårt att få tag på några vettiga lägenheter då de flesta går till de där personerna som sitter på ca 2300 ködagar. Att vi fick denna lägenhet hade mycket med tur och göra, men det berodde nog också på att jag har vart inne på den där bostadssidan 10ggr om dagen den senaste månaden.

Skärmavbild 2014-02-04 kl. 17.26.28
Men mest tur, för här är statistiken från förra året, ser ni hur många ködagar alla hade som fick lägenheter i det området vi kommer att bo i!? Vi hade 1030 dagar när vi fick vår lägenhet.

midskeppsgatan? In that case. Grattis. Bästa huset!

Nej, tyvärr inte men vår nya gata är förhoppningsvis minst lika bra!

29 kvadrat för 2 personer! Och ni är glada :O Det säger så mycket om den galna bostadssituaitionen i Stockholm. Grattis i alla fall!

Ja, bostadssituationen i Stockholm är helt galen. Jag tycker seriöst inte att 29kvm känns lite, vi har bott på det förut och det gick jättebra. Men jag är nog van vid att bo litet tror jag, och tråkigt nog väldigt van och väl medveten om den rådande bostadssituationen.

Har ni några fler frågor om lägenheten eller någonting annat fråga på i kommentarsfältet så svarar jag på allting i ett inlägg sen!

Posted on: 4 Comments

4 Responses

 1. lovisa says:

  vilken knäpp kommentar den sista? klart ni ska vara glada! skitsmart att bo litet och spara pengar. jag och min kille har också alltid bott litet och det gillar sparkontot kan jag säga.

 2. Flora says:

  Håller med om att den sista var en knäpp kommentar. Jag och F bodde på 28 kvadrat i tio månader och det var skitmysigt, jättefint och funkade bra så länge vi städade ordentligt!!! :) GRATTIS återigen.

 3. M. says:

  Håller också med om att den sista kommentaren var underlig. Visst, det är inte stort men det går! Jag och min sambo har bott på 29 kvm i snart två år. Klart vi längtar efter att ha större utrymme – ett härlig kök och ett riktigt sovrum är ju underbart. Men det fungerar utmärkt ändå! :)

 4. Felicia says:

  Äsch 29 kvadrat är ju stort! Jag och min kille (och vår hund) har bott på 28 kvm i drygt 2,5 år nu. Förvisso är lägenheten jäkligt bra planerad och visst, det känns trångt ibland men så länge man håller efter så funkar det. Vi hade helt enkelt inte råd att köpa något större när vi köpte den. Nu väntar vi barn och vi letar tvåor, vilket många som inte bor i Stockholm (jag är från en småstad) kan tycka är alldeles för litet för barn, men vatusan det kommer kännas jättestort för oss med typ 60 kvadrat! Har man dåligt med kötid och inte vill bo i andrahand så får man helt enkelt anpassa lägenhet efter vad man får i lånelöfte och vad man kan ge i kontantinsats. Grattis till lägenheten!

Leave a Reply