Lilac hair

Här kommer två bilder från när mitt hår var fint och lila! Alltså directions hårfärger fastnar verkligen inte i mitt hår, efter två tvättar är allt verkligen borta. En kan ana lite svaga blå toner här och där men förutom det så är det helt råttfärgat i vanlig ordning nu.
Purple hairPurple hair

Kanske måste ljusa upp det lite mer för att det ska fastna? Har bestämt mig för att köra några omgångar till och sedan ska jag klippa mig, kort.

12 Responses

 1. amanda says:

  En kompis till mig sa för länge sedan att hon tog två paket på en gång och då satt det stenhårt. Jag har ju ingen erfarenhet själv, men det kanske är värt att testa :) Fint med lila hår!

 2. Karin says:

  Nu har ju jag mycket mörkare hår, så var tvungen att bleka för att det över huvud taget skulle synas då när jag hade min pastell-period, men tydligen så fäster också Directions hårfärger bättre på blekt hår (tror till och med det står i deras “instruktioner” att det ska appliceras på blekt hår). Sen färgade jag på kanske 1 gång i månaden eller varannan beroende på hur ambitiös jag kände mig, det blektes ju lite varje tvätt såklart men det tog rätt lång tid innan det verkligen försvann. Sen behöver man inte vara rädd för att låta färgen sitta i lite längre än anvisat, om man vill ha lite mer effekt :)

 3. Bianca says:

  men hej vad du är fin!

 4. Tycker ändå det är fint när en bara ser skiftningarna av nyansen!

 5. lovisa says:

  gillar det ändå! och så himla fina lockar du fått till! med tång eller rullar? :*

 6. Elsa says:

  Åh så fint! Och rolig färg! Går i de tankarna också. Fast rosa. Och ja! Klipp kort och join the club!! <3 puss

 7. Du måste bleka, i sådana här färger är det inte lika mycket l
  skiga kemikalier (förklarade min kompis för mig) och det är inte lika starkt och fäster inte lika bra. Det är som när du målar ett bord: sandpappra först, för att färgen ska tränga in i håren behöver dem vara slitna, och blekningen ruggar upp håret och då fäster det bättre. Hade turkost hår ett tag. Sjukt roligt men jobbigt i längden! :-) Superfin är du i det i alla fall!

 8. ISA says:

  du har ju himla fint svall i håret måste jag säga!

 9. Jessica says:

  Jag tror att en blekning skulle göra att det fastnade som sjutton. Annars har jag hört om de som sover med färgen och sånt. Här är ett inlägg som visserligen handlar om extremfärgat hår, men jag tänker att principen kanske går att applicera på pastellfärgat också: http://bomullstuss.com/2014/07/24/konsten-att-ha-extremfargat-har/comment-page-1/

  Och alltså att klippa av håret var det bästa jag gjort! SÅ HIMLA SKÖNT samt fint och perfekt. Om en nu får säga så om sitt eget hår!

 10. chrissy says:

  hm, vad konstigt att directions inte fastnar på dig! jag har nämligen färgat håret flera år i sträck och det har för mig varit directions som fastnat absolut absolut bäst. det pastellila jag har nu sitter som berget! men jag har ganska mycket ljusare än dig också. det är nog som du säger, att håret måste vara ännu ljusare för att det ska fastna. har du blekt det innan? det gör ju också stor skillnad, då directions specifikt är framtaget för att färga hår som inte “bara” är blont/ljust innan utan verkligen är vitblekt. let us know i alla fall!

 11. Som Annie säger här ovan, blekning liksom “ruggar upp” håret, typ öppnar upp det så att den andra färgen fastnar. När man bleker “tar man bort” pigment men när man ljusfärgar (eller färgar överhuvudtaget) så lägger man färg “ovanpå” hårstrået. Så om man bleker innan så går liksom färgen in i hårstrået mer.

  Hoppas that made sense! Samt – ÄLSKAR lila hår, hade det själv i en kvart (gick också ur efter 2 tvättar): http://www.lalinda.se/2014/10/21/pastell-makes-the-world-go-round/

 12. Therese says:

  Blek och använd toningen på torrt hår, inte vått som förpackningen säger.

Leave a Reply