Julafton och juldagen.

Nu blev det en väldigt lång bloggpaus från min sida, mest för att det har vart jul såklart men också för att flickr har tagit bort sin funktion att dela bilder. Förut kunde en liksom bara dela sina bilder därifrån direkt men nu är det någon bugg vid html koderna just vid formatet 800px som jag alltid brukar använda. Så nu måste jag klura ut hur jag ska göra för att ladda upp bilder här snabbt och i bra kvalitet, är typ omöjligt verkar det som. Är det någon av er som har wordpress? Hur gör ni i sånt fall? Skalar ni ned bilderna när ni redigerar dem så att det är i rätt format redan då? Eller gör ni det när ni laddar upp dem på wordpress?

Nu till något roligare, nämligen julafton och juldagen!

Julafton och juldagen
Vi börjar alltid med en stor julfrukost på morgonen på julafton. I år kom både Carl och Mathias över och åt, sjukt mysigt. Efter det bytte jag och Carl julklappar!Julafton och juldagen
Mot eftermiddagen kom mina kusiner och min mormor och morfar hem till mina föräldrar och då åt vi massor med julmat, tittade på kalle och öppnade presenter, fick så himla mycket fint! <3Julafton och juldagen
På kvällen den 25e gick jag och Bianca hem till Nellie och Sofia som hade fest kvällen till ära!
Julafton och juldagen
Julafton och juldagen
Det var väldigt fint och roligt att träffa alla!
Julafton och juldagenJulafton och juldagen
Jag fick värmeslag och lånade en fin tröja av Sofia, måste påminna mig själv om att sluta ta på mig tjocktröjor när jag ska iväg, svettas ju ihjäl av det.
Julafton och juldagen
Vi dansade massor till nostalgimusik, ingen lugn dans utan mer upp och ned tills benen nästan gick av (Kristina råkade nocka Helena så hon fick en bula i pannan). Det är himla fint att vara hemma när staden är som den var för 5 år sedan bara för en dag. Imorgon är det nyår och då kommer massor med vänner hem till oss på knytismiddag, är så sjukt peppad!!

Posted on: 6 Comments

6 Responses

 1. Maria says:

  Jag använder också det formatet, men jag tar 1000pxbilden (för den är som vanligt) och sen ändrar jag storleken till 800 och 543 i inläggets kod :)

  Fin tröja du lånade! Matchar bloggen!

 2. Anna María says:

  Precis som Maria säger så kan du ta vilken annan storlek som helst och sen klickar du på bilden i det visuella läget (kommer upp två ikoner när man ha musen över bilden, klicka på bildikonen) där kan du ställa in storlek och lite annat för just den bilden.

  Jag har gått tillbaka till den gamla bildvisningen på min flickr dessutom. Då finns alla gamla inbäddningskoder kvar.

  • sandra says:

   hur gick du tillbaka till den gamla bildvisningen på flickr?

   • Anna María says:

    Om du är i nya bildvisningen och tittar på en av dina bilder (efter att du har klickat in på den) så finns en knapp nere till vänster där det står “Opt-out & feedback” Klicka på den och där kan du välja att se den gamla bildvisningen.
    Hoppas du hittar :)

 3. Jag ställer in bildstorlek i photoshop, alltid, så att de är exakt som jag vill ha dem på bloggen. Men använder iofs inte flickr längre. Puss!

 4. sandra says:

  Anna Maria: hur gick du tillbaka till den gamla bildvisningen på flickr?

Leave a Reply