Jag lär mig illustrator, del 1.

Jag försöker att lära mig illustrator, det går halv bra. Jag tycker att det är så himla svårt, mest för att jag verkligen kan photoshop och tror att allt ska fungera exakt likadant. Jag gör liksom massor med kort kommandon jag är van vid som betyder något helt annat i illustrator och resultatet blir ofta kaos.


skiss_blogg

Här är iaf en liten skiss på hur det ser ut just nu, har provat 700 olika funktioner, färger, mönster, strukturer osv på de här stackars små husen så nu ser allt lite galet ut. Men det är bra, för jag känner att jag lär mig. Återkommer med det slutgiltiga resultatet sen!

11 Responses

 1. Moa says:

  Nämen vad kul! Har själv inte vågat mej på illustrator eftersom jag är så bekväm i photoshop… Får se om jag blir sugen nu när du skriver om det! Hittade din blogg via källan podcast igår förresten. Känns fint (:

 2. Matilda says:

  Illustrator handlar verkligen om att nöta och öva. Tycker det ser himla fint ut :D

 3. Maria says:

  Åh tycker de ser gulliga ut :D

 4. Jessica says:

  Åh, så himla bra att lära sig något nytt ändå! Och det ser ju finemang ut! Hejaheja.

 5. Lovlilett says:

  Åh vill också lära mig! Måste man ha typ någon ritplatta för att använda Illustrator fullgott?

 6. Amna says:

  Fasen, för att vara nybörjare på illustrator var ju detdär bra snyggt!

 7. Mikaela says:

  Vad himla kul att höra det från andra hållet! Själv håller jag på att slita av mig allt hår när jag sitter i Photoshop eftersom jag är så van vid att jobba i Illustrator och InDesign. Eftersom Illustrator och InDesign är uppbyggda på samma principer hade jag förväntat mig att Photoshop skulle vara samma men verkligen inte…
  Hur som tycker jag det där är otroligt snyggt för att vara gjort av en nybörjare!

 8. Victoria says:

  åh vad kul! jag håller också på att lära mig illustrator! jag pluggar medie- och kommunikationsvetenskap och vi har haft ett praktiskt moment där vi skulle skapa i PS och AI (bästa veckorna på kursen hittills!), men tyvärr hade vi bara 4 timmar AI och det var okej för att få höra om grunderna, men det krävs många fler timmar för mig innan jag känner mig hemma i programmet. SÅ KUL dock! kände mig så stolt när jag lyckades skapa en blomma för första gången haha :) lycka till! skulle gärna vilja se fler projekt och hur det går i framtiden :)

 9. Amanda says:

  Illustrator är nog mitt absoluta favoritprogram, när en lärt sig det är det sjukt kul att jobba i. Lycka till!

 10. hanna says:

  Du är så himla duktig!

Leave a Reply