Hur man gör mönster.

Igår upptäckte jag att min mobil var proppfull med alla bilder jag någonsin scannat in. När jag gick igenom allt hittade jag sjukt mycket saker som jag hade glömt bort att jag gjort. Så här kommer ett gäng bortglömda mönster som jag gjorde för ungefär ett år sedan.

blå_blogg

gul_blogg

rosa_blogg

De här tre olika triangelgrejerna gjorde jag till ett skolarbete, tanken var att ha dem som bakgrund till en pekbok jag gjorde. Jag använde tillslut den gula varianten och gjorde den i 4 olika färger till boken.

trIANGEL_BLOGG

triangelgul_blogg

De här två tror jag att jag gjorde till samma uppgift men de användes inte.

mönster_blogg

Detta gjordes också till ett skolarbete, vi byggde en hemsida där man kunde inreda sin egna studentlägenhet. Men vi använde inte detta mönster utan ett annat jag gjort som jag såklart inte hittade nu.
 
Jag har lärt mig hur man gör mönster genom boken Rapport! En bok om att göra mönster av Lotta Kühlhorn. Den är verkligen att rekommendera om man, som jag, är intresserad av mönster, illustration och sånt. Annars så kom jag över en sjukt bra artikel på Cap & Design för några veckor sedan, där beskrivs det väldigt bra hur man går till väga när man gör just mönster. Så om du vill lära dig hur man gör, in och läs artikeln här.

 

Posted on: 5 Comments

5 Responses

  1. Maria says:

    Åh vad intressant!

  2. Vicky says:

    mönsterkonstruktion verkar så himla intressant och pyssligt! och vad duktig du är.

  3. Sara says:

    Åh att göra mönster är ju himla kul, har också läst Rapport och den var så galet inspirerande!

Leave a Reply