Hur man färgar kläder med hjälp av te.

I veckan, i tisdag närmare bestämt, färgade jag en kofta jag köpt på brödet och fiskarna för 40kr i te. Jag tyckte att koftan hade perfekt modell men att den var så vit att den nästan gjorde ont i ögonen. Det är inte helt min grej att gå omkring i vitt (spiller på mig själv ca 75 ggr om dagen). Så jag fick för mig att man kunde ta och färga den i te, jag hade hört att det skulle funka nämligen.

Jag vet inte alls hur man gör det här egentligen, jag bara körde på och testade. Men här kommer en lite förklaring på hur jag gjorde. Det finns möjligen bättre sätt, men vet ni, mitt resultat blev faktiskt helt strålande!

Färgad tröja
Färgad tröja

Så här såg koftan ut innan, vitare än tänderna i colgatereklamerna.

Färgad tröja

Hur gjorde jag då? Jo, jag kokade upp ca 3 liter vatten som jag sedan hällde över i en stor bunke. Därefter tog jag fram hela 5 tepåsar men svart te och placerade dem i vattnet och lät dem dra i ca 5 minuter. Hur många tepåsar du tar reglerar fägen. Tar du endast en påse kommer det bli mycket ljusare. Sedan la jag ned tröjan, min tröja var 100% bomull, jag misstänker att det är enklast att färga på naturmaterial som just bomull och typ linne.

Färgad tröja

När tröjan var dränkt i te lät jag den ligga där och götta sig i ca 6 timmar. Efter det lät jag den torka helt, sedan tvättade jag den i maskin i 30 grader och torkade den igen. Sedan var det klart!

Färgad tröjaFärgad tröja

Så här blev det! Jag är faktiskt sjukt nöjd, ett hemskt billigt och enkelt sätt att göra om sina kläder på! Ni borde testa!

Posted on: 3 Comments

3 Responses

  1. ida says:

    Wow, va snyggt! Superbra tips!

  2. chwilowki says:

    magnificent publish, very informative. I ponder why the other experts of this sector don’t notice this. You must proceed your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  3. Alicia says:

    Supersnajdig idé, det här ska jag prova! Kul med så enkla och resurssnåla medel att färga tyg.

Leave a Reply