Grissini med örtfyllning.

Förra veckan gjorde jag och Carl en form av grissini. Carl gjorde en baguettedeg och så använde vi hälften av den degen till våra grissinis.
Sånt som är gott
Här kommer en liten förklaring till hur vi gick till väga (just receptet på deg har jag tyvärr inte pga Carl är bagaren i hemmet).
Sånt som är gott
När degen väl var klar är steg ett att kavla ut den i en rektagel. Ungefär samtidigt gjorde jag en fyllning på 100 gram cream cheese och massor (typ 2-3 tsk) findus provencale örtkryddbalndning.Sånt som är gott
Sedan bredde vi på blandningen och vek degen på mitten. Därefter skar vi degen i ca 1-2 cm breda bitar och la dem lite snurrade på en plåt.
Sånt som är gott
Väl på plåten penslade vi grissinin med vatten och strödde havsalt och parmesanost över dem.
Sånt som är gott
Sedan fick de va i ugnen på högsta värmen (250 grader) tills de fått färg, vilket tog ca 15-20 min. Vi hade dem som tillbehör när vi åt sallad och det var verkligen så himla gott!

Posted on: 11 Comments

11 Responses

 1. jennifer says:

  Åh, ser verkligen helt galet gott ut!

 2. Moa says:

  Verkar vansinnigt gott! Måste testa någon gång.

 3. Michelle says:

  Wow vad grymt! Mästerkockar ju!

 4. linnea says:

  Ser riktigt gott ut, heja :D

  Måste bara fråga, har du provat att öppna bloggen via mobilen? Jag har en android & för mig blir bilderna tyvärr väldigt konstiga när man zoomar in för att läsa texten :/ tänkte bara så du är medveten om problematiken.

  Tack för en himla fin blogg :D

  • Un vélo says:

   Ja jag har provat men bara med min iphone och där fungerar det fint. Jag har inte lagt in några koder för att bloggen ska fungera i mobilen pga okunskap. Jag ska försöka fixa det så fort som möjligt, ska ba klura ut hur man gör först. Kram!

   • linnea says:

    Ah okej, kanske bara Android som är dumma då (eller bara min mobil, vem vet?) För bilderna behåller samma höjd när man zoomar in men trycker ihop dem på bredden = lustigt resultat ;b

    • Un vélo says:

     Jag tror inte att det bara är din mobil, det gäller nog alla android! Jag har lyckats fixa det på en annan hemsida jag har byggt så jag ska nog få det att fungera här också tillslut :)

 5. Det verkar så helt otroligt, jag är avundsjuk.

 6. Nathalie says:

  Åh så gott. Vill också ha en pojkvän som kan baka!! Men steg 1 blir väl att hitta en pojkvän överhuvudtaget först antar jag..haha hur gör man? :)

Leave a Reply