Första receptet: Gul linssoppa.

Idag var första dagen på project vego och det första receptet som provades på i min nya kokbok fick bli Gul linssoppamaträtt nummer ett
Det var så himla enkelt att göra!?! Hackade en lök, rev en morot och fräste det tillsammans med gurkmeja och curry. Sedan hällde jag på en burk med kokosmjölk och 2 dl röda linser (det fanns inga gula på affären </3) och typ 6 dl vatten. Efter det var gjort så var det bara att koka ihop allting i ca 15 min.  Jag gillar släta soppor så när det hade kokat klart mixade jag ihop allt och pressade i saften av en citron och saltade och pepprade lite, såklart.

Jag tycker att det blev gott men nästa gång jag lagar detta ska jag ha i en eller två potatisar eller två dl matlagningsgrädde för att få en rundare och mer krämig konsistens (nu var det liksom lite smuligt och mjöligt).
maträtt nummer ett
Här är boken jag har köpt, tycker den verkar helt strålande faktiskt. Allting verkar vara hyfsat enkelt, snabblagat och det ingår inga köttersättningsprodukter i något av recepten vilket jag tycker är så sjukt bra. Här finns den att köpa om ni nu skulle vilja göra det, annars kan ni kolla bland kommentarerna på mitt förra inlägg för massor utav fantastiska gratistips på vad som verkar vara sjukt god vegomat! Kommer absolut prova att laga ett gäng av dem, tack så otroligt mycket för alla tips och recept<3

Posted on: 4 Comments

4 Responses

 1. Klara says:

  Tänkte att det nog vara den boken du köpt! Önskar mig den i julklapp faktiskt.

 2. Vicky says:

  blir så glad när köttätare drar ner på kött! hurra för the green team!

 3. Hanna says:

  Hej Emelie, har skickat ett mail till dig ang hyper island, men kan lika gärna fråga dig här! Hur fungerar admissions day? Hade du kanske kunnat berätta lite om vad det är för typ av uppgifter man får göra, frågor som ställs på intervjun etc? Hade varit överdrivet tacksam för svar!

 4. silja says:

  hej! tänkte bara höra huruvida du är nöjd med kokboken? fundera pa att ocksa köpa den sa det vore kul att höra din asikt angaende recepten!

Leave a Reply