Filodeg med fetaost och spenatfyllning.

På nyårsafton hade jag och Carl knytismiddag hemma hos hos. Till det gjorde jag en banoffepaj, kladdkaka och dessa filodegstrianglar med fetaost och spenat.
Fetaost och spenat
Det som behövs är en citron, en burk kikärtor, en påse bladspenat, 150gram fetaost, filodeg, chilikrydda, paprikakrydda, salt och peppar.
Fetaost och spenat
Smula sönder fetan, lägg de sköljda spenatbladen i skålen och töm kikärtsburken på spad och häll i kikärtorna. Efter det river du ned skaled av ca en halv citron i skålen. Därefter är det bara att krydda, hade i ca 1 msk chili, 1/2 msk paprika krydda och typ en halv tsk salt och lika mycket peppar.
Fetaost och spenat
Sedan mixade jag ihop allting och vek in smeten i filodeg efter den här videon. Obs tryck ned tummen mitt i den lilla smet klumpen innan du rullar ihop trianglen för smeten expanderar lite i ugnen så den måste ha någonstans att ta vägen.
Fetaost och spenat

När knytena var ihopvikta penslade jag dem med vatten och rev över lite parmesan, sedan fick de vara i ugnen på 180 grader tills de fick färg. Knytena kan ni se där i hörnet, jag var lite dålig på att fotografera processen pga tidsbrist. Hur som helst så blev det verkligen sjukt gott, eller som Wille sa “som en smakexplosion”.

Posted on: 3 Comments

3 Responses

  1. Julia says:

    Gud vad gott!!!!

  2. frida says:

    ser väldigt gött ut!

  3. Michelle says:

    Vilket spännande recept! Med spenat och fetaost kan det ju inte bli annat än gott.

Leave a Reply