Fem år i Stockholm

För nästan prick fem år sedan flyttade jag och Carl till Stockholm. Jag har bott i flera olika lägenheter under dessa år, vi kollar igenom alla tycker jag!
hem02
vimpel02
Vår första lägenhet låg i Mörby, jag var 21 och jag älskade rundade kragar och allt gulligt.
home twohome twohome two
Efter fem månader var det mars och 2012 och vi flyttade till skogskyrkogården. Där bodde vi bara i två månader i vad som var världens smutsigaste lägenhet, det syns inte här men den var så risig.
Myrorna, frukostklubben och vimplarNytt hem igenNytt hem igen
Sedan flyttade vi till skärmarbrink. Där bodde vi i 6 månader. Jag spillde yoghurt över hela soffan men vände bara på kudden, ops. Denna lägenhet var nästan lika äckligt som den i skogskyrkogården, ni vet när smutsen är sådär ingrodd att det liksom inte spelar någon roll hur mycket man städar. JUL
New mirror and table.
Efter det flyttade vi till Sundbyberg och vår hyresvärd var en ängel. Det var himla trevligt att bo i sumpan faktiskt. Vi bodde där i 10 månader från november 2012 till augusti 2013.
KökettjuvtittSeptemberEtt foto i timmen, nästan i alla fall
Sedan blev det höst (året är nu 2013) och vi flyttade tillbaka till skärmarbrink igen. Denna lilla lägis var guld. Så fin och sjukt bra planlösning och vi hade kompisar över på middag och häng precis varje helg hela hösten.
sänghörnanBlandat från augustiBlandat från augustiBlandad från förra veckanFia fyller år
Det blev mars och 2014 och vi fick ett förstahandskontrakt på en liten skitlägenhet på 29kvm i hammarbysjöstad. Jag var så obeskrivligt glad över att slippa bo bland någon annans saker.
Our new apartmentOur new apartmentOur new apartment
Att bo så litet var inte kul så vi flyttade lite större, 6 våningar upp i samma hus. Här bodde vi bara 3 månader tillsammans. Sedan gjorde vi slut, det var himla sorgligt såklart men också bra. En annan bra grej var att jag fick behålla lägenheten!
UntitledUntitledUntitled
Sedan dess har jag bott med Sofia i ett år i samma lägenhet och för ungefär ett halvår sedan flyttade hon ut. Så nu bor jag själv och lite såhär ser det ut! I rum nummer två står fortfarande Sofias möbler men tanken är att jag ska ha det som yogarum/kontor. Ett rum att ba chilla och göra vad jag vill i helt enkelt. Hur lyxigt som helst! Tänk om jag skulle vetat att jag skulle ha det så när jag flyttade runt bland massor med skitlägenheter för några år sedan. Att jag skulle bo ensam i en tvåa nära stan. Sjukt!

Posted on: 3 Comments

3 Responses

 1. Ellen says:

  Jag tänker såhär: en måste utstå lite skit (i det här fallet kanske då bokstavligt i och med lägenheternas skick.. haha) för att sen ha det nice! Och det verkar verkligen som du fått en himla fin lägenhet nu.

  Det är helt perfekt att ha ett extra rum till kontor! Jag och min kille bor i en trea där vi har kontor med 3m skrivbord, jag älskar det!

 2. rebecca says:

  åh kommer ihåg lägenheten i hammarbysjöstad! kommer du ihåg när vi käkade pasta-middag? :D

 3. Beata says:

  så fint du bor!!!!

Leave a Reply