Ett enkelt bröd.

För två veckor sedan tröttnade jag och Carl på alla butiksbröd. De bröd som är goda kostar sjukt mycket och de som är äckliga tja, de kostar ganska mycket också plus att de är just äckliga. Så sedan dess har jag bakat brödet vi har ätit. Det låter otroligt mycket mer ambitiöst än vad det är. Jag började det hela genom att googla frasen enkelt bröd. Ett av recepten jag kom över då var detta fantastiska från Pain de Martin

recept_ny

Det man behöver är:
4 dl vatten
2 tsk jäst
9 dl rågsikt
1 ½ tsk salt
1 msk honung


Ingredienserna ovan rör man ihop på kvällen i en bunke. Efter det är gjort är det bara att ställa in bunken med plast över sig i kylen och låta den stå där och jäsa över natten.


När det sedan blir morgon slår en på ugnen på det varmaste som bara går och ställer in en tom plåt i ugnen. Efter det är gjort är det dags att dra ut degen till en rektangel á 10 gånger 40 cm. Sedan ska degen vila i 30 minuter samtidigt som plåten blir varm. När klockan ringer och 30 minuter har gått är det bara att pensla på brödet med vatten strö på solrosfrön, mjöl och dela upp limpan i så många brödbitar som du vill ha och placera dem på den varma plåten.


I receptet hos Martin stod det att man skulle hålla koll på brödet tills det fick ordentligt med färg och ta ut det då. I min ugn, som har maxvärmen 250 grader, var bröden inne i ca 15 minuter.

bröd_rättformat
När bröden är klara ser det ut såhär och smakar helt galet gott! Här hittar ni en utförligare beskrivning av receptet.


Posted on: 6 Comments

6 Responses

 1. Tove Larsson says:

  De såg väldigt goda ut, ska testa. Här hemma bakar vi också allt bröd istället för att köpa! Är så mycket godare och magarna mår mycket bättre :)

 2. Anna María says:

  Eget bröd är typ det bästa och som du säger inte så himla svårt. Jag gillar också dom som får jäsa över natten. Så gott med nybakat på morgonen.

 3. frida says:

  nybakt hembakt bröd <3<3<3
  det där ser väldans gott ut!

 4. vilket fint sätt att visa ingredienser också :)

 5. Sandra Leone says:

  Åh nybakt bröd! Det ser megagott ut. Älskar den ritade bilden.

  *** Service disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number 1418b5cf04e1f1b4184b2036d3cc4dd5. Automoderator cleantalk.org. ***

 6. frida says:

  alltså shit vad gott

Leave a Reply