Ett av mina bästa festminnen, sommarens sista suck.

Det är något speciellt med den allra sista sommarnatten. Varje år är det som att jag känner av det, som att jag vet att det är nu det vänder, att de är nu sommaren drar sin sista suck. Förra året var det den 30 september. Jag hade redan gått i skolan i två månader och sommaren var tekniskt sett redan förbi sedan länge fast samtidigt var den närvarande på ett sätt som jag aldrig har upplevt förut. Allt var så nytt. Trädgården hade redan stängt för säsongen men höll öppet extra en kväll, som om dom kände på sig att sommaren hade lite mer att ge.

När jag cyklade mot mina kompisar missuppfattade jag vart jag skulle möta upp dem och när jag skulle åka buss mot rätt park insåg jag att jag hade glömt min plånbok hemma. Ingenting gick som det skulle. Istället för att skita i allt bestämde jag mig för att cykla hem igen, hämta plånboken och att gå in på trädgården ensam i förväg. Det var första gången jag gick in på ett ställe helt själv utan att veta om jag en skulle känna någon som var där, mina klasskompisar skulle inte komma förrän några timmar senare.

Festen
FestenFestenFestenFestenFesten

Det första som hände när jag tillslut kom fram var att jag slapp stå i kö, den kan nämligen vara olidlig vid trädgården om en har otur. När vände mig om för att ta upp min kamera och ta ett kort på själva stället så var den första personen jag såg Sara, som är en himla fin internetkompis. Efter det var det som att allt bra som skulle kunde hända hände. Jag träffade fler genier, vinet var gott och billigt, Lorentz spelade och jag dansade utomhus tillsammans med mina nya klasskompisar hela natten utan jacka fast det var den trettionde september. Det var den sista sommarkvällen men en av de första fina kvällarna med min nya klass.

Posted on: 6 Comments

6 Responses

 1. Mikaela says:

  Alltså åh, sommarnätter! Dansa utomhus och gå hem när det har börjar bli ljust igen utan att frysa. VILL HA NU!

 2. lovisa says:

  åh sommarn <2+1 vilken fin himla kväll du fick till ändå!

 3. Anna María says:

  Men det är ju de där DRÖM-kvällarna en vill ha jämt.

 4. Ana says:

  It was one of the best nights I had in Sweden as well! I love your pictures <3 makes me feel like going back in time!

 5. ISA says:

  märkligt det där att de kvällar man tror ska bli sisådär visar sig bli bland de bästa :)

Leave a Reply