Etnografiska

En sjukt bra och rolig grej med utbildningen jag går just nu är att vi är på studiebesök varannan vecka (ibland oftare) på olika museum runt om i stan. I fredags besökte vi etnografiska. Jag hade aldrig vart där tidigare och vi hade bara en timmes “fritid” inne på museet vilket kändes på tok för lite för att hinna med allt.
Etnografiska

Jag lyckades inte hitta någon skylt där det stod förbjudet att fota och jag har besökt deras hemsida nu också men inte hittat någon info om just fotografering och deras regler kring det där heller. Så tillsvidare antar jag att det är helt okej!
EtnografiskaEtnografiskaEtnografiska

Vår uppgift var att välja ut en monter och fundera kring hur museet presenterade konsten och hur de förhöll sig till den postkoloniala problematiken, dvs att nästan allt som ställs ut är stöldgods.
Etnografiska

Min lilla grupp! Vi valde en monter i ett sjukt mörkt rum som jag inte fick någon bild på. Om ni inte har vart på Etnografiska tycker jag absolut att ni ska ta er ut dit. Det fanns så mycket fint att se och så mycket information om olika kulturer som för mig var helt okända innan.

Posted on: 2 Comments

2 Responses

  1. Toppen så mycket vackert! Hade kunnat snurra runt förevigt!

  2. Michelle says:

    Åh dit måste jag absolut åka! Vilket grymt tips! :)

Leave a Reply