Enkelt bröd, del 2

Här kommer receptet på ännu ett otroligt enkelt bröd. Detta hittade jag också genom att googla frasen enkelt bröd, bra grej de där google. Här hittar ni blogginlägget jag kom över då.

 
Enkelt bröd
Det man behöver är :

7 dl mjöl ( om man ändrar mjölsort bör i alla fall häften vara vetemjöl)

4 dl filmjölk

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt.

 

När jag gjorde mitt bröd hade jag 3,5 dl vetemjöl och 3,5 dl grahamsmjöl och så slängde jag i typ en halv dl linfrön. Har man andra frön, typ solrosfrön, i brödet så kommer fröna att bli gröna av bikarbonatet. De går att äta och smakar likadant men äter man med ögonen, som jag gör, kanske man bör låta bli. Jag bytte även ut det vanliga saltet mot örtsalt.
Enkelt bröd
Det man behöver göra är att röra ihop alla igredienser tills det får konsistensen av kladdig gröt. Sedan häller man i smeten i en smörad form eller i en form med bakplåtspapper. Jag valde att strö lite solrosfrön på brödet, där blir de inte gröna, och krydda med lite örtsalt. Ugnen ska vara på 175 grader och sedan ska brödet vara där inne i 40-60 min.
Enkelt bröd
Filmjölksbröd är väldigt saftiga och därför bör man helst inte skära i dem direkt efter att man har gjort dem. Så gör det på kvällen och låt det stå och svalna och sätta sig så kommer det att vara perfekt lagom till morgonen.

 

Posted on: 3 Comments

3 Responses

  1. frida says:

    men vad fantastiskt att det är så enkelt! ska absolut göra detta!!

  2. Maja says:

    Ser otroligt gott ut! Jag är inne i en knäckebrödsperiod men kanske ska man baka sig ett mjukt bröd ändå. :)

  3. Klas says:

    Supergott! Har bakat det så många gånger nu :)

Leave a Reply