DIY; spraymålade pinnstolar

I våras bestämde jag mig för att fixa våra pinnstolar. 
Stolar
Stolar
De var lite slitna och jag tyckte inte att träfärgen de hade gick ihop med bordet, det liksom skar sig lite.
Stolar
Jag bestämde mig helt enkelt för att måla om dem, eller tja, spraymåla om dem. Ville liksom inte ha penselränder på stolarna och då fungerar ju sprayfärg utmärk. Jag ville även behålla sittytan på stolarna i trä (de var lite mörkare och finare färg där nämligen) så jag plastade in dem och tejpade noggrant.
StolarStolar
Jag köpte vitsprayfärg härifrån, tre burkar räckte till två stolar. Efter att sprayfärgen torkat in (jag sprayade stolarna 3 varv med färg) så sprayade jag dem med ett lackspray jag köpt på random byggvaruhus för att färgen skulle hålla bättre.
Stolar

Nu ser det ut såhär, tycker det blev väldigt bra faktiskt!

Posted on: 7 Comments

7 Responses

 1. Mikaela says:

  Det blev väldigt bra! Jättesnyggt att behålla sitsens färg!

 2. Åh vad fint det blev! Vi har precis renoverat köket och jag suktar så efter det där fina bordet också (dock är det lite för stort :( ). Det ser otroligt smukt ut!

 3. Vicky says:

  svinsnyggt! älskar lösningen med att behålla sittytans originalfärg. den stolmodellen är ju för övrigt den bästa. har du sett greasy spoons stolar? en nästan ännu snyggare twist —> http://vickys.se/wp-content/uploads/2014/08/DSC03397-2.jpg

 4. emelie says:

  FAN vad snyggt! <3

 5. Lisa says:

  Undrar vart det fina bordet är ifrån?

 6. Sara & Elin says:

  Så troligt fint det blev! Och älskar dina bilder, du är så duktig.

Leave a Reply