Carnitas

I helgen gjorde jag och Carl Carnitas! Det var ju ett gäng av er som frågade hur en gick till väga så här kommer en liten instruktion och länkar till bra videoklipp. I lördags kom min fina familj på besök och jag ville hemskt gärna bjuda dem på just Carnitas, hade nämligen en känsla av att de skulle älska det lika mycket som jag.
Carnita
Min uppgift var att fixa alla tillbehör, Carls uppgift var självklart brödet men han gjorde det mesta av köttet också. Det ni ser här ovan (urkärnade körsbärstomater, en silverlök och ett knippe koriander) är de ingredienser + chili och lime, som behövs för att göra pico de gallo.
Carnita
När det är klart ser det ut såhär och smakar sjukligt gott.
Carnita
Carnita
Det andra tillbehöret jag gjorde var guacamole! Hade faktiskt aldrig gjort det själv förut från grunden. Jag använde ett gäng vitlöksklyftor, en chili, typ 5 avokados, juicen av 1 lime och en halvkruka med finhackade korianderblad.
Carnita
Vi hade majs, gräddfil, lite extra lök och manchego ost till också.
Carnita
Jag äter den alltid bara med köttet, picon, guacamolen och osten. Jag tycker detta är så otroligt gott och som tur var så tyckte alla i min familj det också!


Själva köttet gjorde vi nästan enligt videon ovan. Det vi gjorde annorlunda var att vi la allt kött i marinad kvällen innan istället för att göra allt direkt i pannan. Blanda bara det kubade köttet med alla ingredienser utom colan i en bunke bara och förvara det i kylen över natten. Jonas Cramby (killen ni ser i videon alltså), har gjort en till liten film om tacos där han visar ännu mer om Carnitas, den hittar ni här.

Posted on: 2 Comments

2 Responses

  1. frida says:

    åh spännande!!!

  2. caspian says:

    hittade din blogg nyss och föll direkt!!

Leave a Reply