Budapest, andra dagen.

Dag nummer två började med en kort promenad mot bergbanan. Där stod vi i kö i några minuter tillsammans med en bunt andra turister.

Budapest

Några minuter och 30kr senare stod vi högst upp med utsikt över hela pestsidan av Budapest.

Budapest

Oerhört bra utsikt och lätt värt 30kr.

Budapest

Vi slog oss ned på fiket där högst uppe för att planera dagen lite. Alla fyra beställde “homemade apple pie”. Den var kall och smakade apelsinmarmelad. Blä.

Budapest

Vi bestämde oss för att gå vidare mot en stor kyrka som skulle ligga där uppe i närheten.

Budapest

Där fanns en byggnad som kändes väldigt mycket Harry Potter.

Budapest

Ganska bra utsikt därifrån med.

Budapest

Lite av kyrkan och byggnaden med Harry Potter-feeling.

Budapest

När det var gjort började vi beta av fler tips vi fått från er, tack så himla mycket för det! Det ni ser här är en butik som heter Retrock. Där köpte jag faktiskt en sjukt fin kjol!

Budapest

När jag gick igenom bilderna upptäckte jag den sjukt fina blåa väskan på väggen också. Varför kollade jag inte på den när jag var där?

BudapestBudapest

Efter Retrock gick vi vidare. Vi tänkte gå till Jajcica men gick lite vilse på vägen dit. Men just i det området fanns det flera second hand butiker som den ovan som ni ser bilder från. Dock har jag helt glömt bort namnet på den.

BudapestBudapest

Ett långt tag senare var vi äntligen framme vid Jajcica. Där fanns det helt sjukt mycket saker. Dock var det för varmt där nere och jag var för trött för att orka gå igenom allting. Men jag tror det fanns riktiga guldkorn där ibland galgarna!

Budapest

När vi var på den där second hand-affären som jag inte minns namnet på fick jag en lapp om ännu en butik. Nämligen Retrock deluxe. Så vi var tvungna att gå dit med.

Budapest

Budapest

Det var lite flottare och de hade en hel del fina saker. Som ett enhörningshalsband <3

Budapest

När det blev kväll och vi hade vilat upp oss på hotellet lite gick vi till ett matställe som heter Most. Där åt jag mitt livs äckligaste ceasarsallad (ta inte sallad när ni är där!!) och Carl åt anka med rostad potatis i rosmarin. Han mat var så sjukt god. Blev avis. Sedan var den dagen slut!

Posted on: No Comments

Leave a Reply