Akvarellförsök no.2 och lite hur jag tänker när jag målar.

När jag skrev mitt förra inlägg och visade glassarna jag målat fick jag in lite frågor på hur man gör och så när man målar. Det här är ju på riktigt andra gången jag faktiskt avslutar något jag målar med akvarell, med det sagt, jag är verkligen inget proffs. Men jag tänkte berätta lite hur jag tänker i alla fall. Och ni som är proffs, kan inte ni dela med er av era tips i kommentarsfältet? Det skulle göra mig jätteglad!

Akvarellförsök no. 2


Jag blandar inte mina färger på ett vanligt papper, för då torkar ju färgen direkt, jag blandar på en paperspallet med glansig yta. Jag tror jag har köpt blocket med det glansiga pappret på panduro. Annars så kan man ju bara blanda i locket på färgburken.

Akvarellförsök no. 2

Jag har ett papper på sidan av också för att testa hur färgen ser ut på tort papper innan jag målar på själva teckningen, mest för att jag inte är så himla bombsäker på det här med att blanda färg än.

 

Akvarellförsök no. 2

 

Innan jag målar skissar jag upp konturer svagt med en blyertspenna för att göra det hela lättare. För att komma på just vad jag ska måla och i vilka färger det ska bli kollar jag runt på pinarest, på bloggar och så för att hitta inspiration. Just denna bild är ett resultat av 4 olika illustrationer jag har sett på pintarest och en fin luftballong som mariell har i sin lägenhet.

Så här blev det! Jag tycker faktiskt att det blev himla mycket bättre nu än förra gången.

Posted on: No Comments

Leave a Reply