17 februari 2016

The first snow in Stockholm
Det är tisdagkväll och mitt hem svämmar över av disk. Inte ett bestick är rent och alla kastruller är kletiga av pastarester. Mina lakan är prydda av flera glassfläckar och på mina kuddar finns det spår av läppstift i nyansen fikon. Det finns inte en millimeter ledig avkastningsyta i hela lägenheten, det ligger pennor och färgtuber överallt. Vardagsrumsgolvet har en tillfällig matta av illustrationer och när man går barfota på golvet på väg mot toaletten knastrar det lite under fötterna. Vintergruset har hittat in. Väl i badrummet är handfatet överfyllt, smink och fler tandborstar än jag kan räkna. Alla får sova här och alla får en tandborste.

Jag lyssnar på en favoritlåt och tänker att jag borde diska men klockan är tolv och minna vänner gick nyss och om 8 timmar måste jag vara på jobbet. Så jag bestämmer mig för att lite skit skadar ingen, för den visar ju bara att det är liv här. Istället dansar jag runt i sockor och skriksjunger tills min plus är så hög att jag måste kasta mig i sängen. Varför städa när det finns människor att umgås med, bio att gå på, spelkvällar att vinna, vin att dricka och dansgolv att dansa hål på.

Det måste bli sämre innan det är bättre och det är bättre nu, så mycket bättre.

En anteckning från min mobil, den 17 februari i år. Vill ni se mer sånt här? Det känns lite läskigt för att det är personligt med råa anteckningar och sen så är jag ju lite cheezy och pretto. 

Posted on: 6 Comments

6 Responses

 1. Hanna says:

  Ja, om du vill dela med dig vill jag se!

 2. June says:

  Liker tekster som dette. Det er så ekte <3

 3. rebecca says:

  fy vad fint. mer sådant här.

 4. Ellen says:

  Ser jättegärna mer sånt här! Blir så ärligt och genomskinligt på något sätt, gillar det så mycket.

 5. Nora says:

  Hurra for at du endeleg er tilbake!!
  Og ja, meir av det, meir av alt:)

 6. Maria says:

  Jaa mer texter! Älskar att du är tillbaka, vill jättegärna veta vad du jobbar med just nu! :)

Leave a Reply